Preskocit navigáciu

Priateľské stretnutie najvyšších


Priateľské stretnutie najvyšších

     Ešte pred vianočnými sviatkami, v piatok 16. decembra 2022, sa v Krakowe, na pozvanie veliteľa poľských Síl pre špeciálne operácie (SŠO) generálmajora Sławomira Drumowicza, uskutočnilo stretnutie hlavných funkcionárov s veliteľom amerického Veliteľstva ŠO Spojených štátov (US SOCOM - United States Special Operations Command) generálom Bryanom P. Fentonom, veliteľom SŠO Armády Spojených štátov (US ARMY SOF - United States Army Special Operations Forces) generálporučíkom Jonathanom P. Bragom a veliteľom Veliteľstva ŠO Spojených štátov v Európe (US SOCEUR - United States Special Operations Command) generálmajorom Stevenom G. Edwardsom. Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia síl zo Slovenskej a Českej republiky, Litvy, Lotyšska, Estónska.
      Slovenskú rodinu špeciálov reprezentoval ich veliteľ - plukovník Jaroslav Krám - s veliacim poddôstojníkom štábnym nadrotmajstom Martinom Boháčikom.
      Nosnou témou rokovaní bola spolupráca s ukrajinskými jednotkami. Jednotliví velitelia predstavili svoje plány podpory a partnerstva s ukrajinskými kolegami za uplynulý rok i výhľadové plány do roku 2023.
      Stretnutie funkcionárov bolo jedinečné o. i. aj tým, že bolo prvou cestou generála Fentona do Európy od jeho vymenovania do funkcie a bolo dôležité z hľadiska upevnenia vzťahov a spolupráce so strategickými partnerom.


Priateľské stretnutie najvyšších IPriateľské stretnutie najvyšších IPriateľské stretnutie najvyšších I

Autor: príslušník VeSŠO/sekretariát, poručíčka Miroslava Mindárová/VeSŠO , Foto: príslušník VeSŠO/sekretariát, Twitter US SOCOM - Dátum: 16.01.2023
Čítanosť: 2272
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share