Preskocit navigáciu

Ozbrojené sily aktivujú Spoločné operačné centrum na riadenie operácie CORONA


Ozbrojené sily aktivujú Spoločné operačné centrum na riadenie operácie CORONA

Ozbrojené sily naplno využijú svoju, v podmienkach Slovenskej republiky, jedinečnú spôsobilosť plánovať a riadiť komplexné a dlhotrvajúce operácie. Aktivovaním Spoločného operačného centra sa zefektívni nasadenie síl a prostriedkov ozbrojených síl a najmä sa zvýši schopnosť rýchlo reagovať na požiadavky vlády, Ústredného krízového štábu a Permanentného krízového štábu SR.
„Mojim zámerom je zabezpečiť jednotné a koordinované velenie nasadeným silám v operáciách, ktoré realizujeme v podstate od začiatku núdzového stavu,“ povedal generál Daniel Zmeko, náčelník Generálneho štábu OS SR. Plánovanie a riadenie operácií rozsiahlych celkov je jednou z oblastí, ktoré v bežných podmienkach preverujeme rôznymi formami štábnych nácvikov a cvičení. „Naše skúsenosti získané výcvikom sa odzrkadľujú na rýchlom a efektívnom plnení úloh na spomalenie šírenia ochorenia COVID-19, ktoré od nás verejnosť právom očakáva,“ dodal na záver generál Zmeko.
Všetky čiastkové operácie a jednotlivé úlohy, ako je odber vzoriek v operácii Karusel, zabezpečenie karantenizovaných osád v operácii Umbrella, či preprava osôb a materiálu nasadením techniky v operácii Kuriér sa stávajú súčasťou celkovej operácie ozbrojených síl CORONA.



Autor: OOd-NGŠ , Foto: autor - Dátum: 21.04.2020
Čítanosť: 16043
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share