Preskocit navigáciu

Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012


Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012

Druhý deň konferencie „MISSION INTENTION 2012“ v Liptovskom Mikuláši pokračoval seminárom k všeobecným štábnym funkciám budúcich OS SR v rámci Strategického hodnotenia obrany (SHO), ktoré vláda SR vzala na vedomie.

Seminár 7. decembra 2011 otvoril úvodnou prezentáciou 1. zástupca NGŠ OS SR, generálmajor Ing. Miroslav KOCIAN s cieľom navrhnúť opatrenia na harmonizáciu a optimalizáciu personálnych zdrojov v modeli budúcich OS SR.

Účastníci konferencie boli rozdelení do jednotlivých panelových skupín, kde prebiehali diskusie spojené s výmenou skúseností príslušníkov štábov a útvarov OS SR a následnou formuláciou spoločných odporúčaní.

Komplexný záver vychádzajúci z odporúčaní jednotlivých panelových skupín bol prezentovaný prítomným účastníkom a garantovi seminára, generálmajorovi Ing. Miroslavovi KOCIANOVI, ktorý v svojom záverečnom vystúpení zhodnotil činnosť, poďakoval prítomným za aktívny a profesionálny prístup pri analyzovaní problematiky a pripomenul záväzný termín ďalšieho rokovania hlavnej skupiny SHO dňa 13. decembra 2011.

Závery konferencie budú podkladom návrhu pre štruktúry taktických jednotiek budúcich Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012Konferencia o prioritách ozbrojených síl Mission Intention 2012

Autor: KaNGŠ - Júlia Oravcová, Július Čapkovič , Foto: KaNGŠ - Júlia Oravcová - Dátum: 07.12.2011
Čítanosť: 15352
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share