Preskocit navigáciu

OS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstania


OS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstania

Pri príležitosti nadchádzajúcich významných výročí, Slovenského národného povstania a Dňa Ústavy Slovenskej republiky, sa dnes na ministerstve obrany v Bratislave uskutočnilo slávnostné zhromaždenie  príslušníkov Generálneho štábu OS SR.

Po zaznení tónov hymny Slovenskej republiky v úvode slávnostného zhromaždenia odzneli rozkazy prezidenta Slovenskej republiky a hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR k 70. výročiu Slovenského národného povstania a k 22. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky, v ktorých vyzval príslušníkov OS SR, aby si zodpovedne plnili úlohy pri obrane našej vlasti.

Prítomným hosťom a príslušníkom generálneho štábu sa prihovoril 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajor Pavel Macko. Vo svojom vystúpení podčiarkol význam jednej z najvýznamnejších udalostí v našich národných dejinách.

„Slovenské národné povstanie je nepochybne jedným z najdôležitejších historických míľnikov v našich národných dejinách. Prejavilo sa v ňom zmýšľanie slovenského národa, ktorý chcel a dokázal bojovať za svoju slobodu, spravodlivosť a snahu o formovanie vlastnej demokratickej štátnosti.“
Pri tejto príležitosti generálmajor Macko vyjadril úctu a obdiv všetkým statočným ľuďom, ktorí zahynuli počas bojov v rámci Slovenského národného povstania.
„S úctou a vďakou spomínajme na všetkých odvážnych vojakov a partizánov, najmä však na tých, ktorí v Slovenskom národnom povstaní prišli o svoj život, ktorých mohyly, sú na mnohých miestach Slovenska,“ povedal generálmajor Macko.

Na záver slávnostného nástupu generálmajor Macko udovzdal vybraným príslušníkom generálneho štábu pamätné medaily ministra obrany, medaily za vernosť Ozbrojených silám a odznaky náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky.


OS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstaniaOS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstaniaOS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstaniaOS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstaniaOS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstaniaOS SR: Pripomíname si 70. výročie Slovenského národného povstania

Autor: OOd NGŠ , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 27.08.2014
Čítanosť: 7337
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share