Preskocit navigáciu

Odborná príprava policajtov a vojenských policajtov Maďarskej republiky


Odborná príprava policajtov a vojenských policajtov Maďarskej republiky
      Tento rok získala Vojenská polícia MO SR dôveru a zabezpečovala prípravu personálu maďarského kontingentu (HUNCON). Nrtm. Martin HOLKO preto vykonal v dňoch 4.-7. júla 2016 odbornú prípravu policajtov a vojenských policajtov Maďarskej republiky v tréningovom stredisku v meste SZOLNOK. Príprava príslušníkov bola zameraná na činnosť počas vyslania do mierových operácii pod záštitou maďarských obranných síl (HDF PSTC).
      Cieľom odbornej prípravy bolo po teoretickej ale aj praktickej stránke pripraviť príslušníkov Polície a Vojenskej polície na výkon služby v podmienkach operácie UNFICYP. Prípravy sa zúčastnilo celkovo 5 príslušníkov z čoho boli dvaja príslušníci polície (Rendőrség) a 3 príslušníci Vojenskej polície (Katonai Rendeszet).

Príprava bola rozdelená do troch častí:
1. Všeobecná časť – kde boli príslušníkom vysvetlené vybrané časti Standing Operating Procedures (SOP) v oblasti služobných zákrokov, dopravnej a poriadkovej polície.
2. Druhá časť bola zameraná na riešenie udalosti a dopravných nehôd.
3. A záverečná časť bola venovaná praktickému riešeniu dopravnej nehody formou modelovej situácie s účasťou (komparzu) podozrivého zo spáchania dopravnej nehody a poškodeného. Tato skúška najlepšie preverila pripravenosť frekventantov na plnenie úloh príslušníka FMPU v misii UNFICYP a to ako po stránke komunikačnej (anglicky jazyk) tak aj po stránke psychickej (riešenie neočakávaných situácii).

Príprava bola zvládnutá a ciele splnené podľa plánu. Na záver boli zo strany nrtm. Holka navrhnuté zmeny v príprave na nasledujúce rotácie personálu HUNCON - veleniu centra HDF PSTC z dôvodu skvalitnenia výcviku a prípravy.

Odborná príprava policajtov a vojenských policajtov Maďarskej republikyOdborná príprava policajtov a vojenských policajtov Maďarskej republiky

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 02.08.2016
Čítanosť: 6973
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share