Preskocit navigáciu

Vážení príslušníci ozbrojených síl, profesionálni vojaci a zamestnanci!


Vážení príslušníci ozbrojených síl, profesionálni vojaci a zamestnanci!

Záver roka je charakteristický bilancovaním uplynulých dvanástich mesiacov, ale je to zároveň príležitosť pre každého z nás, aby sme sa viac než inokedy zamýšľali sami nad sebou, nad svojimi osobnými i rodinnými vzťahmi a rekapitulovali svoje skutky. Je to čas porovnávania našich cieľov a predstáv s realitou života, čas, keď sa pýtame sami seba, čo môžeme urobiť, alebo výstižnejšie čo urobíme dobré pre seba a svojich blízkych.

Viem, že najkrajšie Vianoce sú tie, ktoré môžeme prežiť v kruhu svojich rodín. Štátna služba profesionálneho vojaka v ozbrojených silách je však výnimočná aj tým, že vojak musí podriadiť vlastné záujmy a túžby vojenskej službe. Preto nie každý z vás môže stráviť nastávajúce sviatky v kruhu svojich najbližších. V tieto dni viac ako inokedy v roku myslím na vás, ktorí budete prežívať tento čas ďaleko od svojich rodín mimo vlasti v zahraničných misiách, v oblastiach rôznych nepokojov, násilia a konfliktov.

Verím, že do nového roka spoločne vykročíme „tou správnou nohou“ ako jednoliaty tím so spoločným cieľom – chrániť hodnoty, zdravie a životy doma i v krajinách, kde je naša prítomnosť potrebná.

Vážení príslušníci ozbrojených síl SR, dovoľte mi poďakovať vám za vykonanú prácu v roku 2016. Želám vám šťastné a veselé Vianoce a v novom roku 2017 veľa zdravia a spokojnosti, aby ste zložité úlohy splnili so cťou. Nech sa vám darí realizovať všetky vaše plány a predsavzatia v pracovnom aj osobnom živote.


náčelník Generálneho štábu OS SR
generál Milan MAXIM.



Autor: generál Milan Maxim , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 20.12.2016
Čítanosť: 5534
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share