Preskocit navigáciu

End of Tour Party 21-01


End of Tour Party 21-01 Tak ako je v predsunutej prítomnosti zvykom organizovať tzv. „End of Tour Party“, ani tentokrát pri rotácii 21-01 to 26.06.2021 nebolo inak. Toto súťažno-zábavné podujatie v trvaní jedného dňa je príjemným spestrením a symbolickým ukončením každej rotácie v rámci eFP. Súčasťou programu bolo množstvo aktivít ako preťahovanie lanom, pretláčanie rukou, orientačný beh, volejbalový a hokejbalový turnaj, či súťaž vo výdrži na mechanickom býkovi. No najväčšiu pozornosť si vyžiadala súťaž v rúbaní dreva „Lumberjack Relay Race“, ktorej suverénnymi víťazmi sa na prekvapenie nestali Kanaďania, ale náš národný slovenský tím drevorubačov z východu, ktorí v štyroch „rúbacio-píliacich“ disciplínach trhli svojich protivníkov o celé 2 minúty.
Ďalšou „povinnou“ jazdou každej participujúcej krajiny bol národný reprezentačný stánok. Tu si príslušníci SLOVCON pre svojich eFP kolegov okrem množstva informačno-reprezentačného materiálu získaného za pomoci slovenského veľvyslanectva v Rige, pripravili aj živú ukážku tradičných slovenských krojov, ochutnávku bryndzových halušiek a obľúbených sladkých oblátok (Mila & Horalka) slovenskej výroby. Niet sa čo čudovať, že v takomto zložení sme u zahraničných partnerov ako Slováci zožali veľký úspech. Záver dňa bol venovaný vyhodnoteniu aktivít a zapáleniu impozantnej Jánskej vatry za sprevádzania živej hudby a DJ-a.
Príslušníkom SLOVCON táto atmosféra pripomenula kúsok domova najmä tým, že sa niesla v duchu našich jarmokov.

End of Tour Party 21-01End of Tour Party 21-01End of Tour Party 21-01End of Tour Party 21-01End of Tour Party 21-01 2End of Tour Party 21-01 2

Autor: kpt. Pastorčáková , Foto: eFP - Dátum: 30.06.2021
Čítanosť: 6194
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share